ʥ
Your connection to our webseite is encrypted and secure
ı
ќ
Decide how your data will be used. Here are the settings
DetailsQ
Deutsch Deutsch English English Netherlands Turkey Turkey

Log into your account, in order to get access to all features.

Login
or
or create a new account
+49-2166-6284-0
24
Cr

Chromium

51,9961 u
Name Chromium
Symbol Cr
Atomic number 24
Atomic mass 51,9961 u
Density 7,14 g/cm³ (at 20 °C)
Melting point 2180 K (1907 °C)

Chroom metaal halffabricaten kopen

HWN titan GmbH, gevestigd in Mönchengladbach, Duitsland., levert aan klanten wereldwijd halffabricaten van chroom tegen eerlijke voorwaarden. De halffabricaten zijn bestemd voor gebruik in verschillende marktsegmenten. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld halffabricaten van chroom kopen voor de installatie- en apparatenbouw, de lucht- en ruimtevaart, de medische techniek of de automobielindustrie. De specialisten van ons servicecentrum adviseren u graag. Neem gerust telefonisch contact met ons op, via ons contactformulier of bezoek ons ter plaatse in Mönchengladbach, Duitsland.

Halffabricaten van chroom - meer informatie

Chroom is een hard, zilverwit metaal dat bestand is tegen corrosie en aanslagvorming. Chroom is een chemisch element waarvoor in Duitstalige landen het element symbool Cr en het atoomnummer 24 worden gebruikt. Het overgangsmetaal is taai, maar kan gevormd en gesmeed worden en is te vinden in het periodiek systeem in de 6e subgroep.

Het materiaal is antiferromagnetisch en het smeltpunt ligt bij 2180K resp. 1907 °C. Na enige tijd lost chroom op in zoutzuur en zwavelzuur. De naam voor het ontdekte metaal chroom (Grieks: groma "kleur") is gebaseerd op het feit, dat het vernoemd is naar de veelkleurigheid van zijn verbindingen, die vaak worden gebruikt als pigmenten in verven en lakken.

Door hun weerstandsvermogen zijn chroom en chroomverbindingen vaak te vinden in industriële toepassingen.

Industriële toepassingen van chroom

  • Legeringselement in corrosie- en hittebestendige, roestvaste stalen en non-ferro legeringen
  • Hardverchromen: oppervlaktebehandeling ter bescherming tegen slijtage
  • Katalysator: element om een bepaalde en gewenste chemische reactie mogelijk te maken of te versnellen.
  • Pigmenten in verven en lakken
  • Chroomlooien: proces voor de productie van leer

In de natuur komt chroom zelden in zijn zuivere vorm voor. In de dagbouw wordt vooral het mineraal chromiet [FeCr2O4] met een chroomgehalte van ca. 46% gevonden.  Dit mineraal is erkend door de International Mineralogical Association (IMA). Andere mineralen zoals ferchromide (~ 87%) of grimaldiite (~ 61%) bevatten meer chroom, maar zijn zeldzamer in de natuur aanwezig. Er zijn ongeveer 100 verschillende chroomhoudende mineralen bekend.

adalize | MK1 v8.9.15 | RegNr. 18430 | use-media Œ
û