ʥ
Your connection to our webseite is encrypted and secure
ı
ќ
Decide how your data will be used. Here are the settings
DetailsQ
Deutsch Deutsch English English Netherlands Turkey Turkey

Log into your account, in order to get access to all features.

Login
or
or create a new account
+49-2166-6284-0
41
Nb

Niobium

92,90637 u
Name Niobium
Symbol Nb
Atomic number 41
Atomic mass 92,90637 u
Density 8,57 g/cm³ (at 20 °C)
Melting point 2750 K (2477 °C)

Niobium halffabricaten kopen

Wij zijn een globaal actief bedrijf dat kwalitatief hoogwaardige halffabricaten van niobium en niobiumlegeringen levert. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner via wie u niobium halffabricaten kunt kopen, dan zijn wij de juiste partner voor u. Overtuig uzelf van onze producten en neem telefonisch contact met ons op, via ons contactformulier of bezoek ons ter plaatse in Mönchengladbach, Duitsland.

Toepassingen van niobium halffabricaten

Niobium behoort tot de familie van de vuurvaste metalen en wordt gewonnen uit de ertsen columbiet, coltan en lopariet. Niobium wordt voornamelijk gebruikt als legeringselement voor speciale roestvaste staalsoorten.

Niobium en niobiumlegeringen zijn als metalen halffabricaten zeer veelzijdig. Door zijn goede corrosie-eigenschappen, die bijna gelijkwaardig zijn aan die van tantaal, wordt het gebruikt in zeer corrosieve toepassingen in de chemische industrie. Verdere toepassingen zijn cavities van hoogzuiver niobium voor deeltjesversnellers, zoals de XFEL DESY in Hamburg (Duitsland).

Niobium en niobiumlegeringen worden ook gebruikt in de medische technologie (MRI), in de coatingindustrie (technische coatings), in de lampenindustrie (natriumdamplampen) en in de ruimtevaart (regelkleppen).

Productie van niobium halffabricaten

Door de complexe winning en de moeilijke fabricage van halffabricaten van metallisch niobium is het materiaal duur en slechts in beperkte mate beschikbaar.

De verwerking van de halffabricaten is niet moeilijk. Het materiaal is vrij zacht, buigzaam, kan gemakkelijk worden vervormd en kan, rekening houdend met zijn affiniteit tot gassen, goed en veilig worden gelast. Tijdens de mechanische verwerking moet er rekening mee worden gehouden dat het materiaal geen grove spaanders produceert en de neiging heeft om te smeren.

Niobiumlegeringen moeten speciaal gecoat worden voor toepassingen bij hoge temperaturen in lucht of in oxiderende atmosferen, anders reageren ze onmiddellijk met zuurstof en verbruiken ze zichzelf bij de vorming van Nb2O5.

adalize | MK1 v8.9.15 | RegNr. 18430 | use-media Œ
û