ʥ
Your connection to our webseite is encrypted and secure
ı
ќ
Decide how your data will be used. Here are the settings
DetailsQ
Deutsch Deutsch English English Netherlands Turkey Turkey

Log into your account, in order to get access to all features.

Login
or
or create a new account
+49-2166-6284-0
74
W

Wolfraam

183,84 u
Name Wolfraam
Symbol W
Atomic number 74
Atomic mass 183,84 u
Density 19,25 g/cm³ (at 20 °C)
Melting point 3695 K (3422 °C)

Wolfraam halffabricaten kopen

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner waar u wolfraam halffabricaten kunt kopen? HWN titan GmbH, gevestigd in Mönchengladbach, Duitsland, is een wereldwijde leverancier van wolfraam halffabricaten. Overtuig uzelf van onze hoogwaardige producten en neem contact op met onze medewerkers. Wij helpen u graag telefonisch, via ons contactformulier of ter plaatse in Mönchengladbach.

Voordelen van wolfraam halffabricaten

Wolfraam wordt gekenmerkt door zijn uitstekende thermische en elektrische geleidbaarheid, hoge dichtheid, weerstand tegen thermische shocks, corrosiebestendigheid en een hoog smeltpunt.

In zijn zuivere vorm is het glanzend witte materiaal ook bekend als een bros zwaar metaal met een hoge dichtheid. Vergeleken met alle andere zuivere metalen heeft het een hoog smeltpunt en het op één na hoogste kookpunt.

Geschiedenis en ontdekking

Wolfraam is een chemisch element waarvoor "W" als symbool in Duitstalige landen wordt gebruikt. Het gangbare woord tungsten is afgeleid van het Zweedse woord tung steen, "zware steen". Carl Wilhelm Scheele herkende calciumwolframaat in 1781 als een voorheen onbekend zout. Dit zout was geen wolfraam, maar wolfraam. Pas de broers Fausto en Juan José Elhuyar ontdekten, onder leiding van Carl Wilhelm Scheele, door reductie van wolfraamtrioxide het tegenwoordig bekende wolfraam.

Wereldwijde producten van het metaal

In zijn zuivere vorm is dit metaal nog nergens in de wereld aangetroffen. China, Peru, de VS, Rusland en Oostenrijk behoren tot de bekendste vindplaatsen ter wereld. Wereldwijd wordt de totale hoeveelheid op 2,9 miljoen ton geschat. De Verenigde Staten van Amerika is een van de grootste ontginners van wolfraam. Verreweg de grootste producent is China met meer dan 80% van de wereldmarkt. Dit is zeker ook het gevolg van het feit, dat daar een groot deel van de elektronica wordt geproduceerd, met een wereldwijde afzetmarkt in de sector elektronische consumentengoederen.

Gebruik van wolfraam halffabricaten

De materiaaleigenschappen maken van wolfraam een veelzijdig materiaal voor veeleisende en kritische toepassingen, die geen materiaalfalen toelaten, zoals in lucht- en ruimtevaart, bij halfgeleiders en elektronica, in industriële ovens en bij vele andere toepassingen. Eén van de bekendste voorbeelden is de gloeidraad in de klassieke gloeilamp.

Wolfraam legering

Naast hoogzuiver wolfraam biedt HWN titan GmbH ook wolfraamlegeringen aan, het zogenaamde gedoteerde wolfraam. De materiaaleigenschappen voor hogere temperaturen kunnen worden verbeterd door toevoeging van kalium. Zo wordt bijvoorbeeld kaliumgedoteerd wolfraam gebruikt in de verlichtingsindustrie. In de vorm van de staaf, verhoogt gedoteerd wolfraam ook de sterkte. De toevoeging van lanthaniet verbetert niet alleen de sterkte bij hoge temperaturen, maar ook het elektrische gedrag. Wolfraam met lanthaniet heeft een betere weerstand tegen lekstroom en een betere herkristallisatietemperatuur.

Fysisch

  • Aggregatietoestand: Vast
  • Kristalstructuur: Kubisch ruimtelijk gecentreerd
  • Dichtheid: 19,25 g/cm³
  • Magnetisme: Paramagnetisch
  • Smeltpunt: 3422 °C
  • Soortelijke warmte: 38 J(kg K)
  • Warmtegeleidingscoëfficiënt: 170 W/(m K)
adalize | MK1 v8.9.15 | RegNr. 18430 | use-media Œ
û