ʥ
Your connection to our webseite is encrypted and secure
ı
ќ
Decide how your data will be used. Here are the settings
DetailsQ
Deutsch Deutsch English English Netherlands Turkey Turkey Italian Italian

Log into your account, in order to get access to all features.

Login
or
or create a new account
+49-2166-6284-0
ȭ
Medizintechnik Titan
Medische technologie titanium
ȭ
Fotolia_77422648_S
Medische technologie titanium
ȭ
Fotolia_137005883_L
Medische technologie titanium
ȭ
Medizintechnik Titan
Medische technologie titanium
;
<

Halffabricaten voor der medische technologie

Producent en leverancier van halffabricaten

Titanium, het biocompatibele materiaal bij uitstek. Corrosiebestendig, antimagnetisch en voorzien van een specifieke sterkte, zijn zuiver titanium en titanium 6AL4V Eli bij uitstek geschikt als implantaatmateriaal in de medische technologie.

Verantwoordelijk voor de verschillende correlaties tussen het menselijk lichaam en het implantaat zijn voornamelijk de fysische en chemische eigenschappen van de materialen.

Het materiaal titaan springt in dit verband in het oog, omdat titaan een specifieke oppervlaktelaag vormt en het bot bijzonder goed kan ingroeien. Titanium wordt daarom beschouwd als niet-toxisch en veroorzaakt geen allergische reacties. Daarom is titaan het meest gebruikte materiaal in de tandheelkundige implantologie en voor knie- en heupimplantaten, de meest voorkomende operaties in het gebied van gewrichten.

Titanium in de medische technologie

Pas na de octrooiering van het Kroll-proces in 1940 begon het commerciële en vervolgens het economische gebruik van titanium. Het materiaal maakt door zijn hoge robuustheid, zijn lage soortelijk gewicht (dichtheid) en zijn goede corrosiebestendigheid intrede in technisch veeleisende toepassingen, bijvoorbeeld in de medische technologie.

Voor de medische technologie is titanium het bijna perfecte materiaal. Door zijn biocompatibiliteit, d.w.z. zijn bestendigheid in een biologische omgeving (anti-allergisch), zijn lage thermische geleidbaarheid en zijn antimagnetisch karakter kan het zeer uitgebreid toegepast worden.

Toepassingen van titanium in de medische technologie

  • Kunstgewrichten (knie-, heup- en schoudergebied)
  • Fixatie-elementen zoals botschroeven en -spijkers, alsmede botplaten
  • Implantaten in de tandheelkundige sector en bij protheses
  • Pacemakers (behuizing)

Gelegeerd titanium

De verschillende titaankwaliteiten die voornamelijk in de medische technologie worden gebruikt, zijn onderverdeeld in niet-gelegeerd "zuiver titaan", zoals titaan Grade 1, Grade 2 en Grade 4 (volgens ASTM F67 en ISO 5832-2) en gelegeerd titaan zoals Ti6AL4V ELI (extra low interstitials / volgens ASTM F 136 & ISO 5832-3) en Ti6AL7Nb (volgens ASTM F1295 & ISO 5832-11). De belastbaarheid bepaalt uiteindelijk de materiaalkeuze. Gelegeerd titaan wordt voornamelijk gebruikt op het gebied van kunstgewrichten, bijvoorbeeld als botschroeven en spijkers. Titanium Grade 1, Grade 2 en Grade 4 wordt vooral in de tandheelkunde toegepast.

Titanium halffabricaten kopen

HWN titan is een wereldwijde leverancier van titanium halffabricaten. Heeft u vragen of wilt u zich informeren over onze producten? Ons vakkundige serviceteam adviseert u graag. Bij HWN titan kunt u halffabricaten van de volgende materialen kopen.

Contactpersonen

  Email Doorkiesnummer
Angelika Link link@hwn-titan.de +49 2166 6284-46
adalize | MK1 v8.9.15 | RegNr. 18430 | use-media Œ
û