ʥ
Your connection to our webseite is encrypted and secure
ı
ќ
Decide how your data will be used. Here are the settings
DetailsQ
Deutsch Deutsch English English Netherlands Turkey Turkey Italian Italian

Log into your account, in order to get access to all features.

Login
or
or create a new account
+49-2166-6284-0
ȭ
Luftfahrt Titan
Lucht- en ruimtevaart

Producent en leverancier van halffabricaten

De hoge eisen die in de lucht- en ruimtevaartindustrie worden gesteld aan de sterkte en corrosiebestendigheid in relatie tot het specifieke gewicht maken titaan en titaniumlegeringen tot de materialen bij uitstek. Dit resulteert in een breed scala aan toepassingen: van kleinere mechanisch bewerkte constructiedelen tot dragende componenten in de romp of schoepen in de vliegtuigmotoren.

"De belangrijkste uitvinding van de laatste jaren op het gebied van de luchtvaart is de vliegmachine van de Duitse ingenieur Otto Lilienthal. - Nikolai Jegorovitsj Zjoekovski (1897).

De eerste vliegexperimenten van Otto Lilienthal in 1891 waren gebaseerd op het principe "zwaarder dan lucht" en zorgden voor technische ontwikkelingen in de aerodynamica. Tegenwoordig ligt de focus en de huidige uitdaging vooral op verbetering en vooruitgang op het gebied van de materiaalkunde.

Er wordt gebruik gemaakt van materialen die worden gekenmerkt door een zo laag mogelijk gewicht in verhouding tot hun specifieke sterkte en tegelijkertijd zo hitte- en corrosiebestendig als mogelijk zijn.

Titanium halffabricaten voor de luchtvaart

Sinds de mogelijkheid van de commerciële productie van titanium en zijn legeringen in het begin van de jaren 1950, is het op grote schaal gebruikt in de burgerluchtvaart. Aanvankelijk werden alleen componenten voor de motoren van de eerste straalvliegtuigen vervaardigd, maar vanwege de toenemende eisen werden in de daaropvolgende jaren steeds meer structurele componenten uit titanium en zijn legeringen, zoals Ti6Al4V, vervaardigd.

In de nieuwste generatie vliegtuigen, zoals de Airbus A350 en de Dreamliner 787 van Boeing, worden ca. 50% koolstofvezelversterkte kunststoffen (CFRP) gebruikt. Hierdoor heeft titanium een aanzienlijk hoger potentieel in deze moderne toestellen.

Door de elektrochemische corrosie, die bijvoorbeeld door condensatiewater in de passagierscabine optreedt, is een corrosiebestendiger materiaal nodig dan aluminium. Titanium wordt met name gekenmerkt door de combinatie van verschillende eigenschappen die belangrijk zijn voor de vliegtuigbouw. Met name de hoge sterkte, de hogere breuktaaiheid, het relatief lage soortelijk gewicht en de corrosiebestendigheid zijn van belang.

Titanium halffabricaten kopen

HWN titan levert wereldwijd aan klanten uit verschillende marktsegmenten. Wilt u halffabricaten van titanium kopen of bent u geïnteresseerd in halffabricaten van andere metalen, dan adviseren wij u graag. Bij HWN titan GmbH kunt u halffabricaten uit de volgende materialen kopen.

Contactpersoon

  Email Doorkiesnummer
Frank Lübbers  luebbers@hwn-titan.de +49 2166 6284-31
adalize | MK1 v8.9.15 | RegNr. 18430 | use-media Œ
û